Ortonyxi

Ortonyxi betyder nagelkorrigering och många vet inte om att vi fotterapeuter utför den här behandlingen. Jag brinner för Ortonyxi. Att få hjälpa en person som har ont och återkommande nageltrång är fantastiskt. Har man aldrig haft nageltrång ( Unguis incarnatus ) så är det nog svårt att förstå smärtan men nageln skär in i nagelfalsen och inflammation kan uppstå. Man kan inte ha skor på sig, det gör ont när täcket ligger mot tån och det pulserar. Oftast beror nageltrång på att man klippt naglarna fel, alltför trånga och spetsiga skor men kan också vara ärftligt.

Ibland tror man att man har nageltrång men i självaverket så är det bara tjock hud i falsen och under nageln. Förebygg detta genom att smörja med olja i falsen och undvik tryck mot tån.  

En fotterapeut behandlar nageltrångsingrepp väldigt enkelt men det kan såklart göra ont. En korrigering kan hjälpa dig att inte få återkommande nageltrång.

Jag vill rekommendera alla att alltid besöka fotterapeuten först, innan du går till din läkare. Att operera ska vara din sista utväg tycker jag. Det finns många lyckade fall men också många där nageln aldrig blir sig lik igen.

Ortonyxi får nageln att växa rakt och lätta på spänningar. Det finns olika sorters korrigeringar: bygel och glasfiber. Vilken jag väljer för just din nagel beror på din motivation, komplikationsrisk, naglarnas konstistens och om du har någon deformitet.

Det finns regler då vi inte utför Ortonyxi så rådfråga din fotterapeut. Inför besöket måste nageln vara torr så du får instruktioner på hur du går till väga innan besöket. Behandlingen tar inte lång tid och sker utan bedövning. Du går hem i dina skor och utan några besvär.

Vill du veta mer?

Ring eller maila

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)